Träningen Maten Ett missöde och Efter........

Som jag skrev förut, var jag idag på vattengympa med "min" kära Madde.
Tror jag var lite ofokuserad, för jag höll nästan på att dränka mig själv flera gånger.  *skratt*
Men nu är jag van vid mina "vattenskor" så jag har hyfsat lätt att komma på rätt köl igen.
Plus att jag är grymt vattenvan.
Jag tror att jag var en delfin i mitt förra liv, för jag var mer under än över vattnet när jag var mindre.
Madde har nu lärt sig att jag bara gör små glädjevolter när jag snurrar runt i vattnet.
Iallafall för det mesta.   :-)

Nå, iallafall, efter det kastade jag mig i bilen och åkte till Granngården och inhandlade hela 4plattor med stora Mjauburkar.
Sen hem och körde ett varv med snabeldraken.
NU var det dax för matlagningen.
Tog med datorn till köket, för skrivaren på jobbet i min dator fungerar inte längre.
Den kanske trodde jag skulle skriva ut ett gott smarrigt kakrecept igen och kände att:
- Men Inkan, du går ju på diet?!
- Du ska ju inte baka godsaker.
Ja, troligen tänkte skrivaren det, så jag fick köra direkt från datorn istället.
Nå, kom till skott nån gång nudå Inkan tänker ni.
Okej okej

Här är kycklingfilen skuren i bitar och lagd i en gryta.
Eftersom jag aldrig gjort just den här maträtten förr, så stod jag en stund och funderade på om jag skulle använda en gryta eller traktörpannan.
Bestämde mig för att en gryta var rätt.


Sen skulle det vara bacon i.
Sorry för några bilder som blev både lite suddiga och för ljusa.
Men fokus låg mer på den komplicerade matlagningen än fotografering.   *ler*

Bacon i paket


Bacon i stekpanna som steks


Bacon rinner av på hushållspapper


Creme fraiche och matlagningsgrädde skulle det vara i.
Varför i hela fridens namn jag köpte en stor burk och inte en vanlig som det stod i receptet vete f*n.
Troligen för att jag ALDRIG kan göra exakt som det står i ett recept.


Missade att ta kort på champinjonerna, men det hade jag också inhandlat och skurit i bitar.
Hoppade dock att steka på dom.
Som sagt, man ska ABSOLUT inte göra som det står.
Då finns risk att man LYCKAS nämligen.    *Suck*
Jag är inte så smart nej, men jag gillar champinjoner och vill inte att dom ska krympa ihop så mycket.

Prinsen sitter på sophinken och inspekterar det hela.
Rynkar på öronen, kan man göra det? , och undrar vad Matte nu pysslar med.


- Matte, är det alldeles säkert att du ska hålla på med det där ?
- Det finns färdigmat att köpa du vet.
- Jag tror inte att dina gäster kommer märka nån skillnad liksom?!
- OCH dom kan till och med tycka det är gott.
- Utan att bli förgiftade eller nåt.
- Jag blir klart oroad vettu.


- Jaja, säg inte att jag inte varnade dig och gav dig goda råd.
- Speciellt kyckling vet ju alla katter att det är farligt om det inte tillagas ordentligt.
- Man kan få nån kyckling-kvacksjuka eller nåt.


- Jag tar mina tassar ifrån det här nu.
- Bara så du har noterat det.
- MEN, jag kommer ändå sitta här och hålla ett vakande öga och svans på dig.


- Tänk att allt måste man göra åt Matte.
- Kolla så allt är rent i diskmaskinen.


- Matte, gafflarna härinne är inte rena.
- Du vet hur OTROLIGT viktigt det är med rena redskap, när man lagar mat va ?
- Tack Prinsen, jo jag vet det.


Här puttrar nu iallafall grytan.
Jag hoppade det där med fonden.
Det stod att man kunde ha buljong istället, så jag tog det.


Riset
Det är inte bränt, utan fullkornsris blandat med vanligt ris.
Dock var det säkert flera år sedan jag använde min riskokare, så jag hade totalt glömt hur mycket vatten det skulle vara.
Jag tog ALLDELES för mycket vatten, så det stänkte över alla bräddar och dessutom blev det aningens blött.
Jaja, det gick att äta iallafall.
Kanske borde laga mat oftare eller ?
Men riskokaren är nog bland det bästa köksgrunka jag köpt.
Bara att hälla i och sen sköter det sig självt.
När riset är klart, ställer den sig automatiskt på värmning, dock visade den sig inte från sin bästa sida idag, men det var ju knappast kokarens fel liksom.


Här är maten.
Visst ser det mumsigt ut så säg ?


Här är Familjen Borr.
Japp, jag har hotat dom.
Om dom inte log in i kameran, så fick dom aldrig mer min berömda Kladdkaka á la Inkan Special Supergod.
Så dom log så fint in i kameran och sa att
- Visst Inkan, det var jättegott.
- Mums
I krig och kärlek är allt tillåtet.


Dom sa dock att det VAR gott och jag tror dessutom att dom MENADE det.
JAG tyckte iallafall att det var gott OCH enkelt.
Även om valet av gryta gav mig lite huvudbry.  *ler*
TACK Malin och nu får du fixa nån mer maträtt åt mig och kanske även Frasses Matte.
Än har ingen ringt och sagt att dom vare sig dött eller blivit magsjuk.
Där ser du Prinsen !!!

Här sitter min Man, Herr Borr och donar lite med en lampa som skulle suttit i fönstret.
Ja, det är bara ett år sedan jag köpte den Marianne, jag vet.
*hrmf*
Nu blev det ett litet missöde, så lampan lever tyvärr inte längre.
R.I.P lilla lampan


Efter mat och massaker på stackars lampa var det dags för fika.
Idag stod det saffranskladdkaka på menyn.
Jag har aldrig gjort den förut, men det lät gott.
Dubblade självklart upp saffranspåsarna.
En påse kommer man ju ingenvart med.
Det ska ju SMAKA saffran.

Mina stackars inneboende danskar luktade och sa att det såg och luktade gott.
Dock har jag en viss erfarenhet av Familjen Borrs framfart i mina kakfat, så jag var smart nog att inte lova dom nåt.
TUR
Före, Familjen Borr varit i farten.


Efter


Grädden tog dessutom slut redan innan kakan gjort det.


Trött Tamlin i klösträdet.
Alltså, hålet är inte sååå litet, men hela Prinsen tar verkligen upp det.
Tjejerna bar runt på honom och tja, DOM behöver inte styrketräna mer idag.   *ler*




Efter fikat fick jag en spiral uppsatt där jag kan hänga en bit tyg för att lite avskärma in till köket.
Jag har ju en dörr, men vill helst slippa att hänga dit den, då det är övergående att killarna ska bo här.
Tänkte att en sån här lösning skulle fungera istället.


En sak till fick jag uppsatt idag, men min kamera lever ibland ett eget liv när den ska plocka bilderna från kameran till datorn.
Dom bilderna följde inte med och nu är dom raderade.
Dumt
Dom kommer imorrn, för nu sitter killarna i vardagsrummet och spelar så jag vill inte störa.

Sådär en miljon tusen tack eller nåt för idag.
Jag fick allt uppburet och in i förrådet.
Kattburkarna instuvade och torrisar på fyllt och uppburet.
Möjligen i omvänd ordning.
Saker är kastade som ska kastas och bilen fylld med saker som ska till UFF och lämnas.
Jag är så tacksam för all hjälp jag får och det betyder så oerhört mycket för mig.
STOR MegaKram

Kommentarer
Postat av: Malin

Vad glad jag blir att det gick bra och blev gott :-)!! Du ser, du kan ju! Ska försöka kolla över mina recept och se om någon mer är Inkan-lämplig ;-) Tex pastan med citronkyckling i basilikasås vi ska äta den här veckan, superenkel!!

Kram

2011-01-16 @ 21:32:35
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Mia systeryster

Vad gott allting lät, är säker på att ina matgäster tyckte samma sak. Vad mycket du dessutom fick gjort!

Härliga bilder!

Kram

2011-01-16 @ 21:33:44
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Findus, Isak och Rasmus

Allt såg ju jättesmarrigt ut, både maten och kakan! Verkar vara ett bra recept utan för mycket krångel. Sådant är guld värt! Kurr och burr.

2011-01-16 @ 21:37:03
URL: http://stationskatterna.blogspot.com
Postat av: Dui och Deco

Mums! Bra med både tvåbent och fyrbent hjälp, frågan är bara vem som gjorde mest nytta??Nosbuff

2011-01-16 @ 22:04:59
URL: http://duideco.blogspot.com
Postat av: Dui och Deco

Matte undrar om det möjligtvis finns någon länk till saffranskladdkakan. Den såg VÄLDIGT god ut. Nosbuff

2011-01-16 @ 22:07:22
URL: http://duideco.blogspot.com
Postat av: Lisbet Lindell

Såg ju urläckert ut, nu är det bevisat att du kan laga mat och baka visste vi redan att du kan :)



Stora Kramen!!

2011-01-16 @ 22:54:54
URL: http://www.bc-cancer.blogspot.com
Postat av: Ninnie

Du kan få ett superenkelt o supergott recept av mig; Strimla några skivor kassler (ca 1-1½ skiva/person) och en stor gul lök (1 lök till 4 pers) och bryn lite hastigt i stekpanna. Köp påsar med färdig potatisgratäng (inte den frysta)(1 liten påse räcker till ca 3 normalätande personer). Blanda ner kassler, lök och pot.gratängen i en smord eldfast form, strö över lite riven ost. In lite lägre än i mitten av ugnen 225 grader i 25-35 minuter så den blir genomvarm och får färg. Serveras med en god sallad. Jättegott!! Och enklare kan det inte bli.

2011-01-16 @ 23:57:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0