Böcker jag läser

Ni som inte fullt ut redan förstått galenskapen och inte vill veta, bör sluta läsa.
Typ nu

Ni andra, som redan förstått att hundbussen har redan gått, ni som sett hur läkaren går ut bakvägen och lämnar sin patient fast han sagt att han bara skulle hämta ett glas vatten, att det finns vissa saker man bara måste acceptera som att man kan inte hela alla eller göra allt bra och göra alla friska, ni som förstått att hissen GÅR nog inte ända upp i alla fall och kommer aldrig att göra, att till slut har ni förstått att Vitöra HAR faktiskt för det mesta fler celler än sin Matte, alla ni, ni kan fortsätta läsa.

FÖR, ni är redan förstörda.
Troligen
Av Ligans Mattes miljö eller omgivning eller galet goda kladdkaka eller den arsenikförgiftade katten Whiskey möjligen.

Böcker jag läser just nu:

När träden avlösas av Tomas Sjödin: Det här är en mycket personlig bok. Två av Tomas Sjödins barn är gravt handikappade. En odiagnosticerad hjärnsjukdom gör dem sakta sämre. Hur ser vardagen ut? Hur orkar man? Hur tänker man och vad händer med gudstron när idyllen går sönder? En stark berättelse, oerhört gripande men egentligen inte sorglig.

Som en tjuv om natten av Lena Ringqvist: En sann historia om hur tron på himlen blev ett helvete på jorden.
En ung kvinna berättar om hur det är att växa upp i en kristen frikyrkomiljö, om barnets utsatthet, om tonåringens upproriskhet mot tvång och livsfientliga påbud, men också om sin längtan efter trygghet och gemenskap i församlingslivet och sökandet efter den äkta tron

Segraren står ensam av Paulo Coelho: Segraren står ensam återvänder Paulo Coelho till de viktiga teman som hittas i Elva minuter och Zahiren. Han bjuder på en roman full av spänning. Vi får en spegelbild av världen vi lever i, där vår strävan efter rikedom och berömmelse till varje pris, hindrar oss från att se det våra hjärtan verkligen önskar.

Du är inte ensam av Maria Scherer:I sin nya bok tar Maria Scherer sina läsare med på en spännande resa i själens och känslornas värld. Hon skriver rakt och direkt om varför våra liv blir som de blir. Hon kommer med både kärleksfulla och utmanande tankar om hur vi kan hoppa av grötlunken, tristessen och gråheten. Hur vi bör påminna oss själva om att allting fortfarande är möjligt. Att livet alltid erbjuder en skimrande palett av möjligheter och chanser - om vi bara vågar ladda om våra inre batterier. Vi måste ta tag i framtiden just nu - just idag - just du! Det är ju ditt liv det gäller - och du har inte råd att skjuta upp vare sig lyckan eller drömmarna en minut till.

Bibeln Guds Ord eller människors ?: Tror inte den går att få tag i i handeln men talar väl för sig själv.

Att bli mamma till sin mamma av Maj Fant: Med gripande engagemang berättar Maj Fant om sin gamla mor, som blev åldersdement men inte kunde beredas plats på något vårdhem. Hon försöker med denna bok få politikerna att inse hur verkligheten ser ut för de demenssjuka och deras anhöriga, hur svår deras situation kan vara.

Jo, du kan av Maria Paikull och Lars-Erik Uneståhl: En mycket omtyckt introduktionsbok till mental träning.
Boken behandlar frågor som hur du tränar dina mentala förmågor och lever ett rikare liv.

Ja, dessa läser jag just nu.
Allihop i en salig röra.
Nej, kvällen har inte varit så bra därför att jag inte kom iväg på min underbara vattengympa i Husby.
Mer om varför i min andra blogg vid ett annat tillfälle.
Böckerna spelar en rätt stor del av mitt liv just nu faktiskt.
Nej, jag har inte morgonbön med katterna.   *skratt*
Men Matte funderar och tänker mycket just nu.
Till viss del har det med min uppväxt att göra.
Jag är uppväxt i en kristen familj och det sätter en hel del spår.
På gott och på ont.

Jag älskar att läsa och har alltid gjort. Det ger oerhört mycket och just nu kör jag mycket med den mentala biten. Den är ju också en stor bit när det gäller Xtravaganzas program.





pst.................. till er som funderar på om fortsatt bekantskap med galningen är värd det.
Min kladdkaka är goooooooooooood.
OCH, försöker få mina vänner att stanna, jag har nya på G.   dst...................
Kram :-)


Kommentarer
Postat av: Therese Bergsmo

Ah, älskar ju dig och dina inlägg. Har förstått att lyset brinner, men ingen är hemma... Men jag är nog lika knäpp jag så ditt sätt är liksom normalt (hemska tanke)



Kram, Therese



PS Tack för bok-tipsen, många av dem vill jag läsa...

2010-12-01 @ 09:04:37
URL: http://bergsmo.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0