Cookie dough cupcakes!
Vad sägs om den här då ?
Cupcakesen görs i tre steg. Börja med att göra kakdegen (det blir ganska mycket kakdeg över, så antingen så kan man halvera satsen eller göra kakor av det som blir över, eller spara till fler cupcakes!):
125 g mjukt smör
1 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g mörk choklad
1. Vispa smör och socker krämigt och rör i ägget.
2. Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och blanda med degen.
4. Låt degen stå i frysen i ca 30 min.
Sen är det dags att göra själva cupcakessmeten:
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Placera ut pappersformar (gärna i en muffinsplåt) och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Rulla nu små kulor av kakdegen (som du gjorde innan) och lägg en kula i varje form:
Grädda sen i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter (beroende på hur stora cupcakes du har gjort och hur stora kakbollar du har lagt i).
Medans cupcakesen svalnar så är det dags att göra frostingen:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1. Rör ihop alla ingredienser ordentligt.
2. Spritsa på ovanpå cupcakesen när dom har svalnat ordentligt!
Klart !
Japp, denna ser ännu godare ut än dom förra.
Ja jag är helt knäpp just nu.
FAST, just för sekunden är jag faktiskt riktigt mätt efter en stor tallrik soppa. :-)
Cupcakesen görs i tre steg. Börja med att göra kakdegen (det blir ganska mycket kakdeg över, så antingen så kan man halvera satsen eller göra kakor av det som blir över, eller spara till fler cupcakes!):
125 g mjukt smör
1 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g mörk choklad
1. Vispa smör och socker krämigt och rör i ägget.
2. Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och blanda med degen.
4. Låt degen stå i frysen i ca 30 min.
Sen är det dags att göra själva cupcakessmeten:
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Placera ut pappersformar (gärna i en muffinsplåt) och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Rulla nu små kulor av kakdegen (som du gjorde innan) och lägg en kula i varje form:
Grädda sen i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter (beroende på hur stora cupcakes du har gjort och hur stora kakbollar du har lagt i).
Medans cupcakesen svalnar så är det dags att göra frostingen:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1. Rör ihop alla ingredienser ordentligt.
2. Spritsa på ovanpå cupcakesen när dom har svalnat ordentligt!
Klart !
Japp, denna ser ännu godare ut än dom förra.
Ja jag är helt knäpp just nu.
FAST, just för sekunden är jag faktiskt riktigt mätt efter en stor tallrik soppa. :-)
Kommentarer
Postat av: Ninnie
Jag tror du börjar få godishallucinationer. Snart börjar du väl sockra på soppan :-)
Postat av: Malin
Haha, är det någon som är grymt sugen på sötsaker? Du klara det, du är ju jätteduktig! Fast jag måste nog testa dessa för jag är INTE lika duktig och har insett att hellre god mat och dryck en smal...
Kramar Malin
Postat av: Inkan Ligan o Trillingarna
Nåt åt det håller Ninnie. ler
Men sockra på soppan. Jäck va äckligt. Jag är egentligen inte så sockersugen utan mer fikasugen. Latteabstinensen har dock lagt sig lite.
Malin tack !
Vad det lider så ska jag lära mig att äta på rätt sätt. Kunna fika och må bra av det.
Trackback