Vad gjorde jag nu då på min "secret day" ?

Jo, jag var på PRALINKURS.
Förra julen, japp jag vet de var länge sedan, alltså 2009, fick jag en Smartbox av min älskade dotter.
Det har tagit lite tid att komma på vad jag skulle göra, sen går tiden och helt plötsligt börjar det bli lite akut.
Funderade och funderade och kom till slut fram till att en Pralinkurs skulle vara jättekul plus att man skulle få med sig praliner hem, som jag skulle ge i födelsedagspresent till min underbara Anna.
SÅ, mitt "secretmöte" var alltså en Pralinkurs i Upplands Väsby på något som heter Iderika.
Tjejen som hade kursen hette Ulrika och var en underbar upplevelse.
Glad Positiv och full av Liv och Energi.
Jag hade en fullständigt galen underbar mysig förmiddag.
Plus att jag sedan fick med mig en ask med inte mindre än 13! praliner hem.
Och vet ni?!
Jag sparade varenda en åt min underbara Anna.
Smakade inte en endaste liten pralin ens.
De ni.................... !?
Nu var det såhär att Anna fyller den 27mars och jag den 28mars.
Tanken var ju att ge dom till henne när vi var på Kolmården, fast dom höll inte sålänge så det fick bli en akutvisit hos käraste Anna och lilla Ida och Pappa Stefan idag.
Glömde dock kameran.  :-(
MEN, här kommer bilder från pralinkursen och dessutom svaret på "Dagens fråga".

När vi kom blev vi serverade kaffe och te och en klubba med choklad.
Klubban skulle doppas i kaffet eller teet och sedan snabbt slicka i sig.
Jag var en duktig elev just då och hade stängt av min mobil.
Dumt
Så jag fick inga kort där i början.
Sen hade hon förberett en skål med lite chokladsmet och framme på bordet stod ett glas med choklad i.
Vi fick äta så mycket vi ville.
Jupps, jag åt.    *ler*
Massor


Chokladsmet   *mums*


Det här är Ulrica i full färd med att instruera oss hur vi ska göra.
Hon sa i början;
- Ni ska bara tänka på en sak.
- Ha kul
- Ni behöver inte lyssna på vad jag säger utan ha bara roligt.
Recept skulle vi få efteråt.
Fullständigt underbar inställning och visst hade jag kul.
- Hur kan man INTE ha kul när man får lära sig göra fina praliner och samtidigt äta så det sprutar ur öronen.
*ler*


HÄR har ni svaret på "Dagens fråga".
En Pralinform


Här häller vi choklad i en av dom.


Sen skulle man slå den lite i bordet så alla bubblor kom upp och bort.


Sen vände hon upp och ner på hela formen, till iallafall min stora förskräckelse.
Hallå liksom, att kasta bort all choklad bara sådär.


Lugn lugn Inkan, här kastas inget.
Chokladen på smörpappret veks ihop och hälldes sedan tillbaka i byttan igen.
Som vi fick äta upp med skedar.
*mums och dubbelmums*


Ulrica chokladhälsade på en av oss.   *ler*


Nu rullar vi mjölkchokladpraliner.
Inte jätteenkelt, men det gick att få dom relativt runda och fina.


När sedan byttan var tom och alla praliner var rullade, så kastade vi oss över formen med våra skedar igen och tömde den till sista chokladsmetenresten.


Här är pralinformen som stått kallt ett tag.
Det vi gjort här var alltså själva skalet till pralinerna.
Smeten gjorde vi en stund innan.
Det var mycket värmande och donande med att få exakt rätt temperatur.
Just temperaturen är viktig för att få den rätta glatta ytan.
Är temperaturen inte helt rätt så blir pralinen i slutändan lite vit.


Nu ska vi spritsa smeten i formen.
Ulrica visar hur man gör det på bästa sätt.
Att vrida påsen några varv är bra så slipper man få choklad på hela handen sen.




Att spritsa var jättekul och alla var så duktiga.


Jupps, återigen blev det choklad över som vi kastade oss på med våra skedar.
Det var NÄSTAN onödigt att diska när vi var klara.
Ungefär som när Trixi har varit i farten och slickat rent tallrikar förr i tiden.




Här är alla mjölkchokladpralinerna klara och rullade.


När dom sedan stått i kylskåp och stelnat lite, så doppades dom i choklad och garnerades snyggt med strössel.
Dom fem pralinerna längst hit i bild, är dom jag gjort.   *stolt*


HÄR är pralinerna som precis tagits ur pralinformen.
Visst är dom sjukt snygga.
VI har gjort dom där liksom.
Hälften är fyllda med whiskey och hälften med hallonsmak.


Här är min ask.




På locket hade jag skrivit till Anna;
Ära vare Gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden.   *ler*

Tack för idag bästaste Anna.
Maten var kanongod och efterrätten var gudomlig.
Kram

Kommentarer
Postat av: Neas matte!

Asså. Visa de bilderna utan att bjuda! Fatta vad jag sitter här och dreglar nu!



Fasien så gott!

2011-03-01 @ 23:24:08
URL: http://www.neathecat.se
Postat av: Malin

Mmmm, en kurs i min smak...

Låter som en mysig dag, kram

2011-03-02 @ 07:38:04
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Findus, Isak och Rasmus

Åh, säger som Neas matte! ;) Fick också en Smartbox, som var på väg att gå ut. Funderade på pralinkursen, för det såg så GOTT ut, men det var fullbokat eftersom jag var så sent ute. Det blev "vegetaurius-restaurang" på Hermans, och det var jättemumsigt också. Bra jobbat med skedarna, diska ska man inte behöva när det gäller chokladbyttor. /Stationskattmatte.

2011-03-02 @ 18:56:02
URL: http://stationskatterna.blogspot.com
Postat av: Inkan o Ligan

Neas matte vegetariskt tror jag det var jag tittade på också. Älskar vegetarisk kost.

2011-03-02 @ 21:00:57
URL: http://ligans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0